måndag 24 augusti 2020

Bergssjöarna och Artedinappet

I helgen var det tre tävlingar på två dagar i Ö-vikstrakten. Det blev en duell mellan Steve Björk och Håkan Jonsson som turades om att dra upp mest fisk och abonnerade på första och andraplatserna för ingen av oss andra var i närheten av deras fina vikter. 

Tävlingarna på lördagen genomfördes i stundtals lite blåsigt men annars fint väder i sjöar som var lättillgängliga med ganska fläckbetonat fiske. Här var det Steve Björk som fiskade bäst av alla och därefter kom Håkan Jonsson. Som vanligt när Storfiskarna arrangerar så var det bra och i pausen bjöds det på hamburgare och dricka. 

På söndagen när Artedinappet genomfördes så bjöds vi på mycket sol men med ett inslag av ett rejält regn och även åska. När åskan kom så packade jag ihop och trodde att tävlingen var över men efter att åskan ganska snabbt drog iväg och jag på väg tillbaka stötte på Håkan som kontaktade tävlingsledningen så var beskedet att vi skulle fortsätta. Så efter cirka 30 minuters uppehåll så var vi igång igen och Håkan fick ett fiske som han inte lär glömma i första taget då han till slut fick ihop 15,9 kilo och tog hem segern före Steve. 

Resultaten från alla klasser kommer på Storfiskarnas hemsida http://www.sfk-storfiskarna.se/ men vad gäller Y-krokens fiskare förutom ovan nämnde Håkan Jonsson så vann Robin Jonsson herrsenior på lördagen och jag tror att Karin Hofling också vann någon av dagarna.