måndag 7 september 2020

Tävlingen vid Kubal

Vi blev sex tävlande när vi på söndagen metade vid Kubal där fisket ofta är bra, men där det tidigare har varit mycket utslagsgivande vilket startnummer och plats man lyckats få. Det var på förhand lite osäkert hur fisket skulle bli då den tidigare fina vinden vridit lite och nu är vi ju i början av hösten. 


Vi började alla i, eller nära, området som brukar vara bäst men starten var trög. Efter ett tag kom ändå fisket igång skapligt om än med lite mindre storlek på fiskarna än vanligt, även om en och annan bättre också kom upp. Senare så avtog fisket lite väl mycket för att jag skulle ha ro att vara kvar så jag fiskade mig mot starten istället. Här finns ställen som ser fina ut men som tidigare inte visat sig vara bra men denna gång hittade jag nån fisk här och där samt ett par fläckar som var bra. Thomas hade gjort samma upptäckt mot slutet men då var det för sent för honom. Även Bengt och Bosse fiskade lite utanför det tidigare bästa området så det var roligt att det kom upp skapligt med fisk lite här och där. 


Några av oss hade haft riktigt stor fisk på men ingen av dessa kom upp och merparten av vår fångst innehöll som sagt lite mindre storlek på fiskarna än vanligt. Abborre, mört, mindre id och nån stäm var arterna vi fick och jag kan inte minnas att det förr funnits så mycket små-idar som denna sommar. 


Kul i alla fall att fisket i havet håller i sig så vi ger oss inte utan kör en till tävling under veckan, mer information om detta kommer först på Peters blogg sedan här.

Resultat Kubal:

  1. Mikael Wiström  6270g
  2. K.J Burström      4505g
  3. Bengt Pettersson 4450g
  4. Peter Forsberg    4095g
  5. Thomas Viström 2420g
  6. Bo Ljung             2165g