söndag 25 augusti 2019

Borka/Snäckmor

Det gällde att välja rätt brygga vid bryggmetet som startade vid Borka på lördagsförmiddagen. Flera av de som stod på mittenbryggan började genast dra fisk medan de allra flesta av de andra tävlande fick nöja sig med lite löja i bästa fall. Leif Stockhaus drog allra mest och sa efteråt att han fick sin fisk direkt i början av tävlingen.


Efter några hamburgare i solgasset så var det dags för andra tävlingen som gick i Snäckmor. Stockhaus ledning på 4,6 kilo skulle visa sig vara ointaglig då det knappt kom upp nån fisk alls vid den andra tävlingen, där de flesta blev fisklösa. 
Vann gjorde alltså Leif Stochaus på 4,6 kilo före Kent Persson på 3,6 kilo och Tore Helmersson på 3 kilo. I damklassen vann Marie Björklin på 2,1 kilo före Lena Eriksson på 1,9 kilo och delad trea blev Y-krokens Ingegerd Lundgren och Birgitta Jonsson på 1,1 kilo.
Från vår klubb och vårt område deltog 7-8 personer och förutom Ingegerds tredjeplats så lär Anne Persson med sina ca 9 hekto hamnat strax utanför pallplats. Bland herrarna fick Thomas ihop 1,5 kilo och hamnade nog på ca 13-15 plats. Själv fick jag ihop 549 gram på första tävlingen och 50 gram i den andra och ungefär så var det även för övriga västernorrlänningar. 

Sammanfattningtsvis ett fiske som kunnat varit bättre men det rår man ju inte på, annars ett fint arrangemang i väldigt fin miljö!